UNAPREĐENJE SARADNJE IZMEĐU MAKEDONSKE MREŽE ZA RURALNI RAZVOJ I MREŽE LAG SRBIJE

Na poziv predsednika Mreže za ruralni razvoj Severne Makedonije Rural Development Network of North Macedonia i Balkanske mreže za ruralni razvoj Balkan Rural Development Network Petra Gjorgievskog, predsednik Mreža Lokalnih akcionih grupa Srbije Bojan Kovač boravio je u radnoj poseti Severnoj Makedoniji.

Ovom prilikom dogovorena je saradnja između dve organizacije u pogledu razmene iskustva u implementaciji LEADER pristupa kao i jačanja položaja lokalnih akcionih grupa Severne Makedonije i Srbije.

Gjorgievski je upoznao Kovača sa stanjem u primeni LEADERa u Severnoj Makedoniji kroz IPARD program. Pedstavnici dve mreže saglasili su se da je neophodna veća podrška republičkih vlasti u primeni LEADERA i jačanje veza između nacionalnih organizacija, ali i između lokalnih akcionih grupa svih zemalja Zapadnog Balkana.

Povezivanje lokalnih aktera je od ključne važnosti za razvoj ruralnih područja celog regiona i s tim u vezi Balkanska mreža za ruralni razvoj treba da uloži dodatne napore kako bi se što veći broj lokalnih aktera motivisao za uključivanje u LEADER procese u celoj regiji, zajednički je stav Gjorgievskog i Kovača.

Podeli ovaj post:

Ostale vesti