REGIONALNI RURALNI KAMP ZA MLADE

Regionalni ruralni kamp za mlade, pod nazivom “Postani ruralni animator”, održan je od 27. do 31. avgusta u Sportsko-turističkom centru (STC) Vučje kod Nikšića.

Kamp koji po šesti put organizuje Mreža za ruralni razvoj Crne Gore okupio je više od 30 mladih iz Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije i Srbije, među kojima su bili i predstavnici Mreže LAG Srbije.

U fokusu ovogodišnjih predavanja i radionica bila je animacija omladine i podsticanje mladih na proaktivno delovanje i promene u ruralnoj sredini.

Bojan Kovač, menadžer LAG SRCE BAČKE – Lokalna akciona grupa “Srce Bačke” i predsednik Mreže LAG Srbije, Ivana Žanko, menadžerka LAG “Cetinska krajina”, Milan Sekulović NVO “Sačuvajmo Sinjajevinu”, Darko Saveljić vlasnik farme Farma magaraca Martinići Donkey Farm Martinići mladima iz regiona su preneli modele animacije i afirmacije u rešavanju problema zajednice, kao i primere dobre prakse iz sredina iz kojih dolaze.

Prema rečima predstavnika organizatora Ratko Batakovic cilj ovakvog događaja jeste da se prenesu iskustva i znanja na mlade koji u svojim lokalnim zajednicama treba u budućnosti da budu dobri animatori, da prepoznaju potrebe zajednice i na najbolji mogući način da upravljaju resursima koje lokalne zajednice imaju.

Podeli ovaj post:

Ostale vesti