TREĆI BALKANSKI RURALNI PARLEMENT

U Mostaru je od 12. do 15.juna 2023. godine održan Treći Balkanski ruralni parlament u organizaciji Balkanske mreže za ruralni razvoj (BRDN) i Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj Jugoistočne Evrope (SWG).

Uz više od 80 učesnika, predstavnika civilnog društva nacionalnih organizacija za ruralni razvoj, ministarstava poljoprivrede i ruralnog razvoja, lokalnih proizvođača iz balkanskih zemalja, događaju su prisustvovali i predstavnici Mreže lokalnih akcionih grupa Srbije, Bojan Kovač (LAG LAG SRCE BAČKE – Lokalna akciona grupa “Srce Bačke” ) i Jagoda Kočić ( LAG Panonski fijaker ).

Tokom radnog dela parlamenra razgovori su fokusirani na četiri teme i to: implementacija LEADER pristupa, implementacija Zelene agende, potencijali za održivi razvoj i izazovi i prilike za žene i mlade u ruralnim područjima.

Balkanski parlament ima za cilj da iskaže glas ruralne zajednice zemalja Zapadnog Balkana, promoviše delovanja od strane ljudi iz ruralnih područja i iskaže njihove potrebe i načine viđenja lokalnih i nacionalnih politika.

Pored navedenog održan je i sajam hrane i lokalnih proizvoda gde su predstavljeni lokalni proizvodi predstavnika zemalja učesnica.

Organizaciju ovog događaja održao je GIZ putem projekta SEDRA II .

Podeli ovaj post:

Ostale vesti