Podrška IPARD operativnoj strukturi

U Svečanoj sali Skupštine opštine Kula 07.03.2023. godine, održan je sastanak predstavnika lokalnih akcionih grupa sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja u sklopu projekta „Podrška IPARD operativnoj strukturi“.
Goste su pozdravili predstavnici Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i Turističke organizacije opštine Kula.
Govoreći o samoj temi sastanka, menadžer Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“ i predsednik Mreže LAG Srbije Bojan Kovač, istakao je da je glavni cilj sastanka upoznavanje predstavnika Ministarstva i Uprave sa trenutnim modelima funkcionisanja lokalnih akcionih grupa, kao i informisanje predstavnika LAG-ova o napretku IPARD mera vezanih za LEADER pristup i lokalne akcione grupe, budući da nas uskoro očekuje otvaranje Mere 5 IPARD programa putem koje će se finansirati rad i aktivnosti lokalnih akcionih grupa. Od IPARD-a se na ovom polju očekuje mnogo i to podrazumeva da EU sredstvima budu pokriveni troškovi rada i delovanja LAGova i finansiranje malih projekata u ruralnim sredinama.
Sastanku su onlajn prisustvovali predstavnici LAG “Panonski fijaker”, “Fruška gora-Dunav”, “ČA-GM”, “Sunčana ravnica”, “Partnerstvo za Potamišje”, “Gornji Tamiš”, “Carski breg” i “Ravnica Bačke”.

Podeli ovaj post:

Ostale vesti